Het recept
Bereidingswijze
- 2 personen
- 20 minuten
1. Bak de Céréal Nuggets soja & tarwe 10 minuten in de oven op 200°C.
2. In tussentijd kan je aan de dipjes beginnen:
Veganistische baba ganoush
1. Was de aubergines en prik rondom gaatjes in het vel met een vork.
2. Leg de aubergines in je oven en zet de grill-stand aan. Laat ze hier ongeveer 15 minuten liggen.
3. Doe nu de grillstand van je oven uit en laat de aubergines nog zo’n 20-25 minuten in de oven liggen op 190°C.
4. Haal de aubergines uit de oven en laat even afkoelen.
5. Wanneer de aubergines zijn afgekoeld, haal je de schil er vanaf en snijd je het vruchtvlees in stukken.
6. Doe de tahini, het citroensap, paprikapoeder, knoflook, aubergines en een snufje zout in een blender of keukenmachine en laat draaien tot het een mooie gladde dip is geworden
Veganistische hummus
1. Doe alle ingrediënten in een blender of neem de staafmixer en mix tot een gladde massa.
2. Kruid af met peper en zout.
Mexicaanse tomatensalsa
1. Snijd de ajuin, de rode peper en de knoflook in stukjes.
2. Hak nu de tomaten, uien, knoflook, rode peper, het limoensap en de kruiden fijn tot een gladde salsa.
3. Kruid bij naar smaak.
2. In tussentijd kan je aan de dipjes beginnen:
Veganistische baba ganoush
1. Was de aubergines en prik rondom gaatjes in het vel met een vork.
2. Leg de aubergines in je oven en zet de grill-stand aan. Laat ze hier ongeveer 15 minuten liggen.
3. Doe nu de grillstand van je oven uit en laat de aubergines nog zo’n 20-25 minuten in de oven liggen op 190°C.
4. Haal de aubergines uit de oven en laat even afkoelen.
5. Wanneer de aubergines zijn afgekoeld, haal je de schil er vanaf en snijd je het vruchtvlees in stukken.
6. Doe de tahini, het citroensap, paprikapoeder, knoflook, aubergines en een snufje zout in een blender of keukenmachine en laat draaien tot het een mooie gladde dip is geworden
Veganistische hummus
1. Doe alle ingrediënten in een blender of neem de staafmixer en mix tot een gladde massa.
2. Kruid af met peper en zout.
Mexicaanse tomatensalsa
1. Snijd de ajuin, de rode peper en de knoflook in stukjes.
2. Hak nu de tomaten, uien, knoflook, rode peper, het limoensap en de kruiden fijn tot een gladde salsa.
3. Kruid bij naar smaak.
Ontdek onze andere recepten

Soja en tarwe Burger met ijsbergsla, verse guacamole, geroosterde paprika, rode ajuin en tomaat

Tofu croc Provençale met courgetti en verse pesto

Fijne granen burger met spinazie en pijnboompitten in een salade van quinoa met munt, rode peper, mango en tomaat

Soja en tarwe Reepjes in vegetarische pita met frisse groenten en verse looksaus.